RC-leerlingen nemen deel aan De scholierenstem

Op maandag 13 november namen enkele leerlingen van het Regina Caelilyceum in Dilbeek deel aan De scholierenstem, georganiseerd door de Vlaamse Scholierenkoepel in het Vlaams Parlement. De Vlaamse Scholierenkoepel, een 30-tal scholieren die alle leerlingen van het Vlaamse secundair onderwijs vertegenwoordigen, wil de stem van scholieren zijn. Vorig jaar bevroeg de Vlaamse Scholierenkoepel meer dan 20 000 leerlingen uit het secundair onderwijs. Het onderzoeksrapport van die bevraging werd maandag tijdens De scholierenstem gepresenteerd. Thema’s als mentaal welzijn van scholieren, racisme in het secundair onderwijs, manier van lesgeven en scholieren in kansarmoede werden onder de loep genomen. De Vlaamse Scholierenkoepel gaf ook context en aanbevelingen mee.

Na de middag volgden debatten in kleine groepjes. Gabriel Leka, leerling aan het Regina Caelilyceum en lid van Vlaamse Scholierenkoepel, modereerde zo een debat. Nadien volgde nog een kopstukkendebat met leden van verschillende Vlaamse politieke partijen. De kritische aanwezige scholieren gingen meermaals letterlijk met de lepel in de pot roeren om aan te geven dat de politici figuurlijk te veel rond de pot draaien.
De aanwezig RC-leerlingen vonden het zeer boeiend om hun stem te laten horen over het onderwijs.

Op de foto v.l.n.r.

Stefan Grielens (directeur Vrij CLB netwerk), Koen Daniëls (Vlaams Parlementslid N-VA), Gabriel Leka (leerling Regina Caelilyceum en lid van Vlaamse Scholierenkoepel), Narjis Belhamdi (Leerling Regina Caelilyceum), Naia Naji (voorzitter Groen!) en Johan Danen  (Vlaams Parlementslid Groen!)