RC gaat voor cultuur

 

Binnen de school is de jaarlijkse Gedichtendag een klassieker. Dit jaar was het thema “thuis”, want daar ontstaan vaak de mooiste woorden en gedachten. De dichters van dienst kropen niet enkel in hun pen, maar pakten ook de microfoon beet om hun creaties te delen met de andere leerlingen.

RC zoekt geregeld zelf het podium op: in 2020 voerden de leerlingen Romeo en Julia op in de Westrand: een bruisend spektakel, geregisseerd door twee oud-leerlingen, Laura De Geest en Mats Van Droogenbroeck, die beiden actief zijn in de toneelsector.

De vele buitenschoolse uitstappen leiden de leerlingen naar musea, toneel- en operavoorstellingen en ook de studiereizen naar Italië, Berlijn en Parijs krijgen een uitgesproken culturele invulling.

Buiten de schooluren krijgen de leerlingen eveneens de kans om op vrijwillige basis cultuur te smaken: zo werd er in december gekeken naar de film “Oppenheimer”, opnieuw in de Westrand, voor wie daarin interesse had.

RC kiest voor sport

 

Met onze uitgebreide sportaccommodatie kunnen onze leerlingen naar hartenlust sporten.

Bij de grote verbouwingen van 2021 werd het huidige Zonnebloemenveld omgevormd tot een multifunctioneel sportterrein.

Onze leerlingen nemen op woensdagnamiddag geregeld deel aan Sport na school via competities met andere scholen.

Een sportief hoogtepunt is elk jaar de Viking-Klauwaert-competitie. De leerlingen bekampen elkaar in rood of blauwe outfit in netbal, volleybal en voetbal.

RC is maatschappelijk bewogen

 

Het SOS-comité van leerlingen organiseert talrijke activiteiten voor een goed doel. 

Een jaarlijkse activiteit is “RC in kleur”. Elk trimester krijgen de leerlingen de kans om één dag in kleur naar school te komen. Ze betalen hiervoor één euro en zien die dag ook de leerkrachten schitteren in blauw en wit.

In december waren er workshops henna, armbandjes maken en kalligrafie. Wie wou, mocht aansluiten om iets bij te leren en zo het goede doel van dit jaar te steunen.

Dit jaar gaan de opbrengsten naar een project in Afghanistan.