Internationale projecten en
uitwisselingsprogramma’s

 

Onze troeven op een rij

Wil je een trimester in het buitenland studeren tijdens je middelbare studies?

Dat kan op RC! Je neemt zelf het initiatief om in het 4de of 6de jaar 3 maanden een andere schoolomgeving op te snuiven. Bij terugkomst begeleiden we je om snel terug aan te pikken bij de leerstof en te reïntegreren in je eigen klas.
We werken hiervoor samen met erkende uitwisselingsorganisaties.

Deze leerlingen deden het je voor en zijn enthousiast!

 

De school heeft me de mogelijkheid gegeven om een fantastische ervaring mee te maken, waarbij ik een nieuwe cultuur en veel nieuwe mensen heb leren kennen. Ik ben echt blij dat ik zoiets heb kunnen doen en ik raad het zeker aan iedereen aan!

Méline

2020 - 2021, Ierland

Het was een zeer leerzame en unieke ervaring die ik nooit zal en wil vergeten, waarbij ik mentaal positief ben gegroeid en dit alles met de steun van vrienden, familie en de school.

Mauro

2018 - 2019, Argentinië

Voor mij was het een unieke, toffe en leerrijke ervaring. Ik heb er zeer veel uit geleerd (over de cultuur, taal en de mensen), maar ook over mezelf. Ik kan alleen maar zeggen dat elke ervaring uniek is en dat ik mijn gastfamilie en vrienden in Colombia zeer hard mis.

Ook nog de volgende tip voor toekomstige ‘buitenlanders’: het enige risico dat je daar loopt, is niet meer terug te willen naar België! Ik ben de school zeer dankbaar voor de tijd en energie om deze ervaring 200 procent te kunnen beleven!

Juliette

2018 - 2019, Colombia