Leerlingen humane wetenschappen trekken erop uit!

Op dinsdag 12 maart tok onze derde graad Humane Wetenschappen naar Gent. De vijfdejaars namen in de voormiddag deel aan het Breinfestival Meeting of Minds for Youth. MOM4Y neemt de leerlingen mee op ontdekkingsreis doorheen het brein. Het doel van de MOM4Y-reis is leerlingen kennis te laten maken met de vele facetten van de hersenwetenschappen en van hun onderwerp van onderzoek: het zenuwstelsel en in het bijzonder het brein. De zesdejaars bezochten het dr. Guislain museum waar de leerlingen, in woord en beeld, leren over de geschiedenis van de psychiatrie.
’s Namiddag bezochten de leerlingen nog het Museum voor Schone Kunsten (MSK) onder begeleiding van enthouasiaste, ervaren gidsen.

Twee dagen later, op donderdag 14 maart, werkten de derdejaars van de richting humane wetenschappen aan het project Ouderdom in het kader van de lessen sociologie, psychologie, filosofie en kunstbeschouwing.
Ze brachten een bezoek aan het Koninklijk museum voor Schone Kunsten te Brussel en namen een interview af in woonzorgcentrum Dilhome. Tijdens deze bezoeken verzamelden de leerlingen zoveel mogelijk nuttige informatie voor het maken van een podcast.